top of page

Jomon-Shindo® -peruskurssi

Shindo

tarkoittaa sydämellistä tapaa tehdä.

 

Shindo® on kehotyöskentelyyn perustuva menetelmä, jossa lempeän venyttelyn avulla voi vapautua turhasta mielen ja kehon jännityksestä. Rentoutusvenyttelyssä käytetään passiivista painovoiman kokemusta, se auttaa hellittämään ja hoitaa päästä varpaisiin. Pysähtyminen shindon avulla auttaa oman kehon viestien kuuntelua. Se tukee omaa hyvinvointia. Menetelmä sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Harjoituksia voidaan soveltaa monin eri tavoin kullekin sopivaksi. Shindo on myös hoitomuoto, jossa mm. lempeiden painallusten avulla lievitetään stressiä ja uupumusta.

 

Rentous tekee kaikille hyvää!

Shindo on parhaimmillaan olotila, johon ei kuulu aktiivinen suorittaminen. Shindo antaa tilaa pysähtymiseen ja kuulosteluun. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on arjen luksusta.

 

Jomon

Kiertotaivutusvenyttely Jomon on jatkumoa Shindo-tekniikoille. Se auttaa hoitamaan erityisesti niveliä ja sisäelimiä kehon kiertoliikkeiden ja rentoutuksen avulla. Siinä missä Shindossa hyödynnetään kuutta venytystä, Jomonissa on useita sarjoja. Jomon-harjoituksissa hyödynnetään hengitystä ja kehon painoa.

Niiden avulla voidaan löytää harmoniaa niin kehoon kuin mieleen.

Hoito- ja venyttelymuotona Jomon ei kuluta omaa energiaa, vaan vaalii ja kierrättää sitä. Jomon sopii siis hyvin myös silloin, kun vaikkapa omat voimat tuntuvat vähissä. Istualtaan, seisten tai makuullaan tehtävät

rentoutusasennot toimivat osana arkea omaa elämänenergiaa vahvistaen.

Jomon-Shindo tukee terveyttä ja palautumista.

Siitä voi saada monia hyötyä itselle:

 

· auttaa rentoutumaan

· tukee palautumista ja unta

· helpotusta hengitykseen

· keskittyminen helpottuu

JomonShindon peruskurssi la 3.-su 4.9.2022 klo 10-15

Peruskurssilla tutustutaan perusvenytyksiin ja tehdään rentoutusharjoituksia. Harjoitukset tehdään lattiatasolla tai voidaan soveltaa kullekin sopivaksi esim. tuolilla istuen.

Kurssilla opitaan myös kunnioittavaa kosketusta ja opetellaan yksinkertaisia hoitotekniikoita (selkä, varpaat, hartiat) kotikäyttöön. Peruskurssi on mahdollisuus lepoon ja virkistymiseen.

Kurssin hinta on 210€.

Ohjaajina toimivat laajalla kokemuksella ja syvällä ymmärryksellä Riitta ja Pekka:

Riitta Mursula-Innanen

Olen Riitta, kouluttaja, hoitaja, työnohjaaja, rentouttaja ja isoäiti. Koulutan JomonShindo® ohjaajia, työnohjaajia, teen Shindo-hoitoja, ohjaan rentoutus- ja palautumis-ryhmiä ja Halipysäkki-ryhmiä. Minua kiinnostaa kasvu ja kasvatus, elämän mysteeri. Opiskelen edelleen mm. logoterapiaa.

Opiskelin Jyväskylän yliopistossa kulttuuritieteitä ja valmistuin Helsingin yliopistosta (KM). Luokanopettajan, maahanmuuttajaopettajan, rehtorin, opetuksen suunnittelijan tehtävät useissa eri koulutustason oppilaitoksissa ovat kasvattaneet minusta uteliaan oppijan.

Olen täydentänyt koulutustani mm. kinesiologian, sensomotoriikan, NLP:n ja johtamistaidon opinnoilla. Minulla on jo kokemusta, jota voin jakaa mentorina, mutta haluisin säilyttää noviisina olemisen tuoreuden.

Olen Suomen Kuratomi Jomon Shindo yhdistyksen vastaava kouluttaja ja seuraan tiiviisti lajin kansainvälistä kehitystä. Olen opiskellut lajin kehittäjän sensei Kazuko Kuratomin oppilaana Japanissa, Virossa ja Suomessa.

” Emme lopeta leikkimistä koska vanhenemme. Vanhenemme koska lopetamme leikkimisen.”

 

PEKKA Innanen

Lapsesta saakka olen ollut kiinnostunut monista asioista ja siksi elämän aikana olen päätynyt hyvin monenlaisille kursseille: mm. NLP Trainer (Suomen NLP-yhdistys, VMT-Koulutus Oy), työnohjaaja (esimiesten ja johdon työnohjaaja, JTO), työnohjaajakouluttaja (STOry), elämyspedagogiikkakouluttaja (Eräkettu Oy).

Lisäksi olen Shindo-hoitaja ja -kouluttaja, TRE-ohjaaja, koulutettu hieroja, MyFascia-terapeutti, sertifioitu urheilun psyykkinen valmentaja, erä- ja luonto-opas, riistamestari, metsämestari (virkistysaluesuunnittelu), melontaohjaaja, kahvakuulaohjaaja lev 2.

Viime vuosina olen käynyt erilaisia valokuvauskursseja (henkilökuvaus, pitkä monimuotokoulutus, terapeuttisen valokuvauksen menetelmäohjaajatutkinto, Fine Art Mentoria) ja harrastan aktiivisesti niin luonto- kuin henkilökuvausta.

Harrastan liikuntaa eri muodoissaan – taustalla yleisurheilu ja taekwondo.

thumbnail_07D62D9C-100D-413E-9C70-80C2A6287275.jpeg
bottom of page