top of page

OHJAAJAKOULUTUS

JOOGAN TERAPEUTTISET MENETELMÄT –

STRESSI JA PALAUTUMINEN, OLKAPÄÄN JA LONKAN ONGELMAT JA KIPUTILAT

Syventävä 100 h -koulutus joogaohjaajille ja muille kehomenetelmiä työssään käyttäville liikunta-alan ammattilaisille.

 

Joogan keinoin on mahdollista tukea kehon ja mielen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

Tässä syventävässä koulutuksessa perehdytään joogan terapeuttisiin menetelmiin ja siihen, miten ne toimivat apuna erilaisissa kehon ja mielen ongelmatilanteissa.

 

Koulutuksen toteuttavat Samatvan huippuammattilaiset Emma Slow, Anneli Rautiainen ja Janne Kontala.

Lisätietoa Samatvasta ja opettajista löydät täältä.

Koulutuksessa perehdymme siihen, miten joogan terapeuttisilla menetelmillä voidaan:

 •  ehkäistä stressiä ja purkaa sen vaikutuksia                kehosta ja mielestä

 •  edistää hermoston palautumista

 • hoitaa olkapään ja lonkan ongelmia ja kiputiloja

Lähiopiskelu tapahtuu Espoon Tapiolassa, Liikkumatilassa

 • perjantaisin klo 17-19:30

 • lauantaisin klo 9:00-17:00

 • sunnuntaisin klo 10:15-17:00

Kurssilla käytettäviä joogan terapeuttisia menetelmiä ovat mm.

 

 • liike- eli asanaharjoitukset

 • restoratiiviset, palauttavat harjoitukset

 • hengitys- eli pranayamaharjoitukset

 • keskittymisharjoitukset eli meditaatio

 • ääniharjoitukset ja mantrat

 

Koulutus koostuu viidestä lähijaksosta ja itsenäisestä työskentelystä lähijaksojen välillä. Jokaisella lähijaksolla on mukana em. harjoituksia ja niiden lisäksi

 • tutustutaan stressin ja palautumisen fysiologiaan

 • opitaan kehon ja liikkeen anatomiaa

 • tutkitaan joogafilosofian keinoja ja merkitystä oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä

Lähiopiskeluviikonloppujen tarkempi ohjelma:

 • 1. osio: Stressi, sen fysiologia ja anatomia, Rintaranka

 • 2. osio: Palautuminen, sen fysiologia ja anatomia, Hartiarengas ja olkanivel

 • 3. osio: Joogafilosofia, yläraajat

 • 4. osio: Kehotietoisuusharjoitukset, lantio

 • 5. osio: Kehotietoisuusharjoitukset, lonkkanivel

Hinta: 1650 €

 

Varausmaksu 500€ maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä, lopun 1150€ voit maksaa yhdessä tai kahdessa erässä 28.2.23 mennessä.

Voit osallistuja myös yksittäisiin viikonloppuihin, jolloin hinta on 475€/vkl. 

Palautus- ja peruutusehdot:

· Jos osallistuja peruu osallistumisensa 45 vuorokautta ennen koulutuksen alkua, palautamme varausmaksusta 50 %.

· 45 vuorokauden aikarajan jälkeen emme ikävä kyllä voi enää palauttaa rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.

 

· Lääkärintodistuksella palautamme koulutusmaksun (-15 € toimistomaksu). Lääkärintodistus on toimitettava viipymättä, viimeistään 7 päivän sisällä kurssin ajankohdan jälkeen sähköpostiosoitteeseen moi@liikkumatila.fi. Myöhässä toimitetun lääkärintodistuksen jälkeen kurssimaksua ei enää palauteta.

 

OHJAAJAT

lii.png

Janne Kontala

Janne Kontala on opettanut joogaa 25 vuotta. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-200, RYT-500 ja jatkokouluttajapätevyys. Hän on suorittanut v. 2016 tohtorintutkinnon uskontieteessä Åbo Akademissa, jossa hän on toiminut tutkijana Suomen Akatemian rahoittamissa projekteissa Viewpoints to the World (2011-2015) ja Young Adults and Religion in a Global Perspective (2015-2018). Hän on laatinut ja opettanut uskontotieteen maisterinopintojen hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perusopinnot (Åbo Akademi ja Centret för Livslångt Lärande).

 

Janne on joogalehti Anandan perustajajäsen ja toimittaja ja kirjoittanut kirjan Inner Yoga (suom. Joogan sydän, Basam 2015). Joogaopettajia Janne on kouluttanut vuodesta 2005. Hän on toiminut koulutussuunnittelijana ja pääopettajana Belgian Bhaktivedanta Collegessa vuodesta 2017. Ruotsissa hän toteutti joogaopettajakoulutuksen Sodertäljessä vuosina 2015-2017. Hän on myös ohjannut joogaa kuntoutusryhmille Tukholmassa, Helsingissä ja Keravalla.

 

Kurssiohjelmassa Jannen erikoisalaa ovat opintosuunnitelmat, joogan filosofia ja meditatiiviset tekniikat. Hän on laatinut Yoga Alliancen hyväksymän joogafilosofian opintokokonaisuuden ja johtanut työryhmää, joka on kehittänyt Suomen ensimmäisen online-ympäristössä toteutettavan Yoga Alliancen hyväksymän opettajakoulutuksen.

thumbnail_Janne_Kontala_Samatva_c_Ville_Juurikkala.jpeg
thumbnail_Emma_Slow_Samatva_c_Ville_Juurikkala.jpeg

EMMA SLOW

Emma Slow on porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja. 20-vuotinen kokemus joogasta sisältää laajasti erilaisia harjoitusmuotoja, joista opettajapätevyyteen kuuluu Ananda Sevan 250-tuntisen opettajakoulutuksen, Slow Yoga-opettajakoulutuksen, sekä Yoga Alliancen RYT-200 -pätevyyden lisäksi Lahden Ammattikorkeakoulun järjestämä joogaterapiakoulutus osana fysioterapian opintoja.

 

Vuodesta 2013 Emman kiinnostus on suuntautunut erityisesti joogan terapeuttiseen soveltamiseen. Hän on suorittanut seitsemän opintokokonaisuutta kansainvälisessä Svastha Yoga Therapy -koulutuksessa. Emma kouluttaa myös joogaterapeutteja Iia Lappalaisen kanssa Helsingissä. 

 

Emman opetuskokemukseen sisältyy opettamista omalla salilla, kansalaisopistoissa, liikunta- ja joogasaleilla. Viime vuosina Emma on kouluttanut joogaopettajia Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Belgiassa ja Malesiassa. Emma viimeistelee fysioterapeutin opintoja. Näissä on painottunut psykofyysinen fysioterapia, jota hän on soveltanut joogaohjaamiseen mielenterveyskuntoutuksessa. Emma on kouluttanut joogaopettajia vuodesta 2014. Kouluttamisessa ja joogakursseilla hän painottaa toiminnallista anatomiaa ja fysiologiaa. Kolmen lapsen äitinä Emma erikoistunut raskauteen liittyviin haasteisiin ja niiden huomiointiin sekä opettamisessa että omassa harjoituksessa. Opetuksessaan Emma etsii yhteistyössä oppilaan kanssa yksilöllisiä ratkaisuja loukkaantumisten ja muiden terveydellisten haasteiden huomiointiin harjoittelussa.

ANNELI RAUTIAINEN

Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja hän on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Annelin kokemus joogan eri tyyleistä ja opettamisesta on poikkeuksellisen laaja.

Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat. Tähän sisältyy suullisen ohjauksen lisäksi erilaisten apuvälineiden käyttö, mielikuvien hyödyntäminen sekä keskittymisharjoitukset. Liikesanaston laajetessa jokainen löytää oman yksilöllisen työskentelytavan omaan harjoitukseensa ja luovaan ajatteluun, jonka kautta joogatuntien suunnittelu helpottuu.

 

Anneli on kirjoittanut yhdessä Sonja Lumpeen kanssa kirjan ”Lempeän joogan voima” (ReadMe 2018).

thumbnail_Anneli_Rautiainen_Samatva_c_Ville_Juurikkala.jpeg

Ilmoittaudu ohjaajakoulutukseen!

Osallistutko koko koulutukseen vai yksittäiseen viikonloppuun?

Kiitos!

bottom of page