top of page

TRE - Tension, Stress and Trauma Releasing Exercise

TRE - Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises - on yksinkertainen, nopeasti vaikuttava ja helposti omaksuttava menetelmä, joka aktivoi kehon oman luontaisen mekanismin stressin purkamiseksi.

 

TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin, trauman tai kovan urheilusuorituksen jännittämiä lihaksia. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.

 

Suurin osa meistä harjoitellut oman kehon kontrollointia koko elämänsä. Ohjaaja tai opettaja näyttää edellä, mitä tehdään ja sitten yrität muiden mukana toistaa liikkeen mahdollisimman samanlaisena ja teknisesti ”oikein”.

 

Ei ihme, että kehosta itsestään lähtevä tärinä voi tuntua oudolta ja jopa pelottavalta ajatukselta. Suosittelen kuitenkin rohkeasti kokeilemaan. Aloituskurssilla opit ohjaajan avulla itse käynnistämään ja pysäyttämään tärinän ja säätelemään sitä. Keho on myös viisas eikä lähde suinpäin purkamaan jotain sinussa olevaa syvää ”traumaa” - et siis sieppaudu tahtomattasi johonkin syvään prosessiin vaan pystyt koko ajan itse painamaan jarrua. Itsesäätelyn avulla pysyt itse siis koko ajan kuskin paikalla, vaikka ajoneuvo onkin uusi ja opettelet vielä ajamaan sitä.

 

Aloituskurssi

Aloituskurssilla saat tietoa TRE:n teoreettista viitekehyksestä ja kehon stressireaktioista. Käymme läpi itsesäätelyä ja saat työkaluja TRE:n turvalliseen itsenäiseen harjoittamiseen.

 

Teoriaosuuden jälkeen lähdemme laskeutumaan kehon äärelle ja opit TRE alkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi. Alkuliikkeiden myötä lähdemme pikkuhiljaa kuulostelemaan miltä tärinä kehossa tuntuu ja miten se käynnistyy. Tärinäosuuden jälkeen rauhoitumme lepäämään noin 15 minuutiksi. Lopuksi keskustelemme, integroimme ja jaamme sitä, millainen kokemus oli. Jakaminen on vapaaehtoista ja voit kertoa juuri sen verran kuin siinä tilanteessa haluat.

 

Ennakkovaatimuksena TRE:n harjoittamiselle on normaali psyykkinen ja fyysinen kunto. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien diagnosoimisen jälkeen (esim. sydäninfarkti, epilepsia, erilaiset psykoosit). TRE:n aloittamista ei myökään suositella raskaana oleville.

 

Kurssin hinta on 110 €

sisältäen kurssin, pienen välipalan ja TRE:n kehittäjän, David Bercelin, 20-sivuisen TRE-oppaan.

Ohjaaja aloituskurssilla toimii sertifioitu TRE-ohjaaja, Petra Roth. Lisätietoa Petrasta ja hänen koulutuksestaan löydät nettisvuilta osoitteesta www.integre.fi

Aloituskurssilla saat selkeät ohjeet itsesäätelyyn ja TRE:n itsenäisen harjoittelun aloittamiseen.

thumbnail_Petra1.jpeg

PETRA ROTH

Olen sertifioitu TRE- ohjaaja (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises), terveydenhoitaja, kognitiivinen lyhytterapeutti ja estetiikasta viehättynyt valokuvaaja. Lisäksi olen opiskellut USA:ssa Master of Science tutkinnon.

 

Tutustuin TRE:n (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) maailmaan ensimmäisen kerran asuessani vielä USA:ssa v. 2017. Tuolloin menetelmä ei heti minulle auennut, mutta kiinnostus sitä kohtaan heräsi. Muutettuani Suomeen 2018 päädyin kokeilemaan tärinää uudelleen, jonka jälkeen TRE:stä tulikin pian pysyvä osa arkeani ja se mullisti elämäni täysin. TRE on tuonut minut takaisin omaan itseeni, omaan kehooni. Olen oppinut kuuntelemaan kehoni viestejä ja luottamaan niihin.

 

Positiivisten kokemuksieni kautta minulle heräsi halu saattaa TRE-menetelmä myös muiden ihmisten

tietoon, joten hakeuduin TRE – ohjaajakoulutukseen. Ohjaajakoulutuksen alusta saakka olen ohjannut TRE:tä ja avannut tätä mullistavaa menetelmää läheisilleni ja kaveripiirilleni. Olen valtavan kiitollinen saadessani ohjata ihmisiä tämän ihmeellisen menetelmän pariin.

bottom of page